Štíhlá výroba v praxi: Produkcia sa nám zvýšila o 114 %

Štíhlá výroba v praxi: Produkcia sa nám zvýšila o 114 %

"Z 40 vozíkov sme chceli zvýšiť výrobu na 70. Nakoniec ich za zmenu zvládneme 115."

 

Prečítajte si, ako sme pomohli zlepšiť výrobný proces pomocou štíhlej výroby. Zvýšila sa nielen produkcia, ale ušetril sa aj cenný (a drahý) čas a nohy zamestnancov. Po inštalácii stavebného systému totiž zamestnanci prejdú iba zlomok toho, čo predtým.

 

Zavedenie štíhlej výroby: Zrýchlenie o 66 %

 

Pôvodne bola výrobná linka na čistenie vozíkov veľmi jednoduchá a neefektívna: dva stoly oproti sebe, okolo ktorých sa všetko odohrávalo. Dvaja operátori montovali základne, tretí dopĺňal zvyšné kusy a štvrtý pripravoval vrecká. Spoločne potom finálne kusy dávali do krabíc. Neustále chodili po diely, pretože na stôl sa nevošla žiadna zásoba a na kompletáciu bolo potrebné materiál z 40 rôznych boxov. Proste žiadny premyslený stavebný systém.

Hlavným cieľom zavedenia štíhlej výroby bolo preto znížiť čas pri všetkých úkonoch, ktoré pracovníci vykonávajú. Len vďaka tomu je možné výrazne skrátiť celkovú výrobu. V prevádzke zaznamenali časy jednotlivých operácií a vďaka tomu zistili, že pri jednej konkrétnej úlohe po zavedení štíhlej výroby klesli z 450 sekúnd na 300. Práve tieto sekundy potom na konci zmeny znamenajú viac paletiek.

„Úplne sme zrušili chodenie po materiál, to bolo zbytočné. Na konci zmeny alebo v noci naskladníme na ďalší deň," hovorí procesný inžinier. „Dnes stoja všetci zamestnanci na mieste a všetko sa hýbe okolo nich," dodáva.

„Výsledky sme prezentovali na centrále v Nemecku a všetci boli nadšení. Zo štíhlej výroby v niektorých častiach procesu sa stane dokonca korporátny štandard."

 

Ako sa zavádza štíhla výroba do praxe

 

Prvým impulzom pre zmenu bol v tomto prípade nový výrobný riaditeľ, ktorý už predtým pracoval s riešením štíhlej výroby. Spolu s ostatnými kolegami zostavili pracovný proces a všetky vstupné materiály, s ktorými sa na línii pracuje. Tím Enprag prišiel na miesto a s projektantom navrhol najlepšie riešenie, ktoré sa s miernymi úpravami realizovalo.

„Chceli sme si byť istí, že investícia má zmysel, preto sme si urobili test. Postavili sme päť stolov za sebou, v podstate model novej linky v reálnom merítku. Skúšali sme, za ak dlho dokážeme zostaviť vozík. Už pri 15 kusoch sme zistili, že sme schopní dosiahnuť rýchlejší čas než teraz. A počítali sme s tým, že operátorky, ktoré majú skúsenosti, sa dostanú na ešte rýchlejší čas než my."

Z 4 ľudí a 40 výrobkoch za zmenu sme sa dostali v prevádzke na 3 operátorov a 115 výrobkov. Navyše si chvália aj to, ako ľahko môžu linku dostavať a upravovať. Trubkové stavebné systémy sa totiž presne prispôsobia vašej práci.

 

Späť na prehľad článkov